Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Tabbuleh

Sendt inn av: Jannike Østervold <jannikeo@telepost.no>

Ingredienser

Denne oppskriften er for 6 porsjoner
  • 175 g bulgur
  • 1 liten agurk (skåret i småbiter)
  • 6 vårløk eller 1 stor løk (finhakket)
  • 1 bunt persille (finhakket)
  • 3 spiseskjeer frisk koriander (finhakket)
  • 4 spiseskjeer frisk mynte (finhakket) eller eventuelt 2 ss tørket
  • 4-6 spiseskjeer olivenolje
  • saft av 1-2 sitroner
  • havsalt
  • pepper

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte

  1. Legg bulgur i rikelig vann i en stor bolle, til den er myk nok til å spise. (1 time? Ja, det er riktig, den skal ikke kokes, bare bløtlegges.) La den renne godt av seg i en sikt. Bruk gjerne hendene for å klemme vannet ut av den.

  2. Den finhakkede agurken saltes og får ligge i 30 minutter så den avgir væske. Skylles og tørkes.

  3. Bland bulgur, vårløk, agurk og urter. Olje, sitronsaft, salt og pepper røres sammen og helles over salaten. (Den tåler ganske mye salt.) Det skal smake tydelig sitron - blir det for skarpt, tilsett eventuelt litt mere olje.

Variasjon:

Istedenfor agurk kan du bruke et par hakkede friske tomater uten skall og kjerner.

Servering

Press salaten fast sammen i en bolle, så den kan hvelves, eller server i individuelle skåler. Salaten kan eventuelt serveres med vinblader, rå kål eller salatblader, som kan brukes til å spise med.

Hilsen Jannike

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no