Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Svenske kanelboller

Sendt inn av: Pia <ekeland@dorit.ihi.ku.dk>

Ingredienser

  • 0,5 liter melk
  • 50 g gjær
  • 1-1,5 hg smør
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl sukker
  • 1/2 ss kardemomme
  • 1,7 liter hvetemel

Fyll

  • smør
  • kanel
  • sukker

Fremgangsmåte

Lag gjærdeigen som du pleier. Når den har hevet ferdig, så kjevler du den til den er ca 1 cm tykk. Bre på smør og dryss på kanel og sukker. Rikelig.

Så rulles deigen sammen (ala rullekake), og stykkene skjæres etter hvor store du vil ha bollene. Legg de ferdigskjærte stykkene på bakepapir, pensle med egg, og strø perlesukker på.

Stekes v/ 225 grader i ca. 10 min.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no