Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Kens kanel is

Sendt inn av: kenrj@online.no

Ingredienser

  • kanel
  • 4 dl kremfløte
  • 3-4 eggeplommer
  • 150-200 g. sukker
  • 1-2 dl . vann
  • 0.5 dl. konjakk (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Piskfløten til krem og sett det kaldt.

Skill eggeplommene fra eggehvitene og ha det i en bolle.

Smelt sukkeret med vann og kanel, og kok det inn til det er passelig "seigt".

Pisk eggeplommene i et vannbad sammen med sukkerlaken til en luftig masse. Bland forsiktig eggedosisen og kremen sammen (skjæres inn).

Ha det i små kokottformer eller posjonsformer, så settes på frysa i 2-3 timer.

Taes ut 15 min. før servering slik at iskrystallene kan tines.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no