Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Turids karameller

Sendt inn av: turid.nass@ub.uio.no (Turid Næss)

Ingredienser

  • 2 dl sukker
  • 2 dl fløte
  • 2 dl sirup

Fremgangsmåte

Hell sukker,fløte,sirup i ei stor panne. Rør sammen, må koke lenge og røres med jevne mellomrom.

Ta omtalte vannprøve, når en dråpe av karamellmassen kan formes til ei lita kule i vannet, kan du helle massen i en form med oljet bakepapir i bunnen. Avkjøl.

Skjær i passende biter, pakk eventuelt inn i cellofan. Fin julegave/oppmerksomhet.

Karamellene blir ikke stivere av mer sirup, heller tvert imot. Og vær forsiktig, - dette er heite saker, hold små barnefingre unna.

Hvis du ønsker det:

Hakkede nøtter eller mandler som røres inn i karamellmassen før den helles i form.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no