Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Kokosboller

Ingredienser

  • 4 eggehviter
  • 100 g. sukker
  • 4 plater gelatin
  • 35 - 50 gram kokosmasse
  • 250 g mørk kokesjokolade
  • ca. 25 stk runde, helst usøtetede kjeks

Fremgangsmåte

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann vann 10 minutter. Stivpisk eggehvitene, pisk inn sukker. Ta opp gelatinen, klem ut vannet, og smelt gelatinen i vannbad. La gelatinen avkjøle seg litt. Helles i en tynn stråle i eggehviten under pisking. La skummet stå i 5-10 minutter. Sett kjeksene på en plate/et brett, og ha ca. 1 ss skum på hver. smelt sjokoladen i vannbad (pass på å ikke få vanndamp i sjokoladen, da blir den grynete) og la den avkjøle seg litt. Smøres forsiktig med kniv på skummet, og drysses med kokosmasse med en gang før sjokoladen stivner. Settes kaldt.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no