Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Charlottes Kransekake

Sendt inn av: Charlotte Korsnes

Ingredienser

  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 1 ss hvetemel
  • 1 dl eggehvite (ca. 3 egg)
  • 1/8 dl bakepulver
  • semulegryn
  • olje

Fremgangsmåte

Mandlene skal ikke skoldes før de males, og de males på vanlig mandelkvern en gang (det hender at noen større biter lurer seg gjennom, de plukkes bare ut etterhvert som man kommer over de, ikke så farlig!). (Kvernen koster ca 100,- (+/-) og fås på alle jernvare forretninger.) Alle ingrediensene blandes i en stor bolle og knas sammen for hånd til en fast og jevn deig. Trill pølser i finger tykkelse. Smør formene lett med olje og dryss et tynt lag med semulegryn over, bank av overflødig gryn. Legg ringene i formene. Stekes midters i ovnen ved 180 grader i 12 minutter, deretter flyttes brettene nederst i ovnen og stekes ytterligere 3 minutter. Avkjøles i formene på et trekkfult sted. Lykke til.

Pyntes med melis blandet med eggehvite og et par sitrondråper. Norske flagg hører også med.

Oppbevaring

Kaken bør oppbevares i luft tett beholder med en brødskalk oppi for at ikke kaken skal tørke.

Tips

Hvis det blir mye deig til overs etter 18 ringer tyder det på at pølsene er for tynne og det er store sjanser for at ringene blir tørre/sprø!

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no