Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Kremet pastasalat med urter

Ingredienser

  • 350 gram rå pastaskruer eller penne
  • 2 ss olivenolje
  • Blader fra 1/2 til 1 potte frisk basilikum
  • 1 kopp flatbladet eller kruspersille
  • 1/4 kopp revet fersk parmesan
  • 1 beger cottage cheese
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss sennep, den du liker
  • 1/2 ts kvernet sort pepper
  • 1/2 dl grønnsaks- eller hønsebuljong (terning)
  • 1 rød paprika
  • 3 vårløk

Fremgangsmåte

Kok pastaen al dente. Skyll under rennende kaldt vann, avkjøl. Haes i en bolle, rør i olivenoljen.

Ha basilikum, persille og parmesan i en foodprosessor med hakkekniver. Kjør noen runder så det blir hakket. Ha i cottagecheese, parmesan, sitronsaft, sennep, pepper og buljong og kjør til en saus.

Hakk paprika og snitt vårløken, og ha dette i den avkjølte pastaen.

Ha i sausen, og bland godt. La pastasalaten avkjøle seg minst 30 minutter før servering. Kan serveres alene eller sammen med for eksempel grillet eller stekt kylling eller røykelaks, og godt brød til.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no