Ingredienser
- 350 gram rå pastaskruer eller penne
- 2 ss olivenolje
- Blader fra 1/2 til 1 potte frisk basilikum
- 1 kopp flatbladet eller kruspersille
- 1/4 kopp revet fersk parmesan
- 1 beger cottage cheese
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss sennep, den du liker
- 1/2 ts kvernet sort pepper
- 1/2 dl grønnsaks- eller hønsebuljong (terning)
- 1 rød paprika
- 3 vårløk
|
 |
 |
 |
Fremgangsmåte
Kok pastaen al dente. Skyll under rennende kaldt vann, avkjøl. Haes i en bolle, rør i olivenoljen.
Ha basilikum, persille og parmesan i en foodprosessor med hakkekniver. Kjør noen runder så det blir hakket. Ha i cottagecheese, parmesan, sitronsaft, sennep, pepper og buljong og kjør til en saus.
Hakk paprika og snitt vårløken, og ha dette i den avkjølte pastaen.
Ha i sausen, og bland godt. La pastasalaten avkjøle seg minst 30 minutter før servering. Kan serveres alene eller sammen med for eksempel grillet eller stekt kylling eller røykelaks, og godt brød til.
|