Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Kvæfjordkake (festkake med marengs)

Ingredienser

  • 100 gr margarin
  • 100 gr sukker
  • 4 eggeplommer
  • 2 dl hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 3 ss melk

Marengs:

  • 4 eggehviter
  • 2 1/2 dl sukker
  • 50 gr hakkede mandler eller nøtter

Stekes i langpanne 160 grader 30 min, midt i ovnen.

Fyll:

  • 1 pose vaniljekrem eller vaniljesaus
  • 2 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Rør margarin og sukker hvitt. Rør inn en eggeplomme om gangen. Rør i mel, bakepulver og melk. Bre røra utover i langpanne dekket av bakepapir. Pisk eggehviter nesten stive. Bland i sukker og pisk til stiv marengs. Fordel marengsen over røra. Dryss på hakkede mandler. Stek kaka midt i ovnen til den er pent gyllen. La kaka avkjøles i formen.

Lag tykk vaniljefyll. Følg oppskriften på pakken. Bland i stivpisket krem. Del kaka i to lag. Fordel fyllet på den ene halvdelen. Legg den andre oppå.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no