Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Pasta med laks a la Frøydis

Sendt inn av: Froydis Oldervoll <Froydis.Oldervoll@elkraft.unit.no>

Her er en oppskrift med både fersk og røket laks, den er god!

(alle mål er pr. pers)

Ingredienser

  • ca 150g pasta, f.eks båndspagetti
  • ca 200g fersk laks
  • ca 50 g røkelaks
  • 1/2 liten løk
  • dill
  • 1ss sitron saft
  • noen ss hvitvin
  • 1ss smør/margarin
  • 1.5 dl fløte
  • salt og pepper
  • parmesan ost

Fremgangsmåte

Kok den ferske laksen (i lettsaltet vann) og del opp i passe terninger. Røkelaksen skjæres også i terninger. Smelt smør i en panne og ha i finhakket løk og dill(løken skal ikke brunes, bare bli myk). Ha i fløte, sitronsaft og hvitvin og kok opp. La koke/tykne noen minutter og smak til med salt og pepper.

Kok pasta, ha fløtesausen over og bland forsiktig inn laksebitene. Parmesan og pepperkvern som tilbehør på bordet.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no