Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Lam med hvitløk og østerssaus

Ingredienser

  • 150 gram pak choi (eller frisk spinat eller kinakål)
  • 3 ss. vegetabilsk olje
  • 300 gram fint lammekjøtt, benfritt og skåret i tynne skiver
  • 4 fedd hakket hvitlløk
  • Litt nykvernet hvit pepper
  • 1/2 ts sukker
  • (Litt finhakket chili om man vil ha det sterkt)
  • 1 ss thailandsk fiskesaus
  • 2-3 ss østerssaus
  • 1 vårløk, finsnittes i strimler

Fremgangsmåte

Vask og skjær pak choi (spinaten eller kinakålen) i strimler, forvell den i kokende vann 1 minutt, rist vannet ut av den og legg den på et serveringsfat. Varm oljen i woken, "stearfry" lammekjøttet til alt har fått stekehinne. Ha i hvitløk, hvit pepper, sukker, fiskesaus, østerssaus og vårløk, rør og stek et minutt eller to til det kjøttet er gjennomstekt. Smak på sausen, er den for salt, ha i nøn vanndråper. Kjøtt og saus helles på serveringsfatet, pynt med hakket koriander, serveres med Jasminris. 4 porsj.

(Kan også ha i andre finsnittede grønnsaker mot slutten av steketiden.) (Thailandsk oppskrift.)

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no