Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Lam med hvitløk, chili og mynte

Ingredienser

  • 150 gram pak choi (grønnsak som fåes i Asiabutikker) eller frisk spinat eller kinakål
  • 3 ss. vegetabilsk olje
  • 300 gram fint lammekjøtt, benfritt og skåret i tynne skiver
  • 4 fedd hakket hvitløk
  • 1/2 løk eller 4-5 sjarlottløk
  • Litt nykvernet hvit pepper
  • 1 ts sukker
  • 1 ss presset sitron
  • Litt finhakket rød chilipepper
  • 1 ss thailandsk fiskesaus(Fåes i Asiabutikker)
  • 2-3 ss thailandsk sur/søt sterk chilisaus ("Dipping for Chicken")
  • 1 vårløk, finsnittes i strimler
  • 4 spiseskjeer hakket, frisk mynte

Fremgangsmåte

Vask og skjær pak choi (spinaten eller kinakålen) i strimler, forvell den i kokende vann 1 minutt, rist vannet ut av den og legg den på et serveringsfat.

Varm oljen i woken, "stearfry" lammekjøttet til alt har fått stekehinne. Ha i hvitløk, løk, hvit pepper, sukker, chilisaus, østerssaus og vårløk, rør og stek et minutt eller to til det kjøttet er gjennomstekt. Smak på sausen, er den for salt, ha i nøn vanndråper. Kjøtt og saus helles på serveringsfatet, pynt med mynte, serveres med Jasminris. 4 porsj.

(Ha gjerne andre finsnittede grønnsaker i mot slutten av steketiden.) (Thailandsk oppskrift.)

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no