Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Lars' amerikanske pizza deig

Sendt inn av: rid@red-branch.MIT.EDU (Shawna or Lars Hansen)

Ingredienser

Blir 1 (14") tykkbunnet, eller 2 (12") tynnbunnet pizza.

  • 3 - 3 1/2 cups *1) hvetemel.
  • Litt over en halv pk (7 gr) toerr gjaer.
  • 3/4 ts salt
  • 2,5 lunkent vann (til gjaeren)
  • 2 ss oliven olje (eller soya olje)
  • Litt maismel

Fremgangsmåte

Bland 5 dl mel, tørrgjaer og salt i en stor bolle. Bland vannet og oljen inn i de tørre ingrediensene. Bland inn nok av det resterende melet slik at deigen er myk. Elt på lett melet overflate, ca 4-6 minutter, til deigen er elastisk. Dekk til, la deigen hvile tildekket på melet flate i 1/2 - 1 time, til ca. dobbel størrelse.

Ha litt olje på en 14" pizza panne (ca 35-36 cm). Strø på litt maismel. Form deigen til en ball. Rull ut deigen slik at den passer formen. Pizza fyllet lages som vanlig...

Ovn : 200 grader C i 25-30 minutter. (Avhenger av tykkelse og fyll.)

Variasjoner

Hvitløk og urte pizza deig:

Bland inn 2 ts tørket basilikum, oregano eller rosmarin og 1 knust hvitløkbåt.

Maismel pizza deig:

Bytt ut 1/2 cup hvetemel med maismel.

Grov pizza deig:

Bytt ut 1 cup hvetemel med sammalt hvetemel, grovt.

Bon appetite!

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no