Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Lasagne

Sendt inn av: kj111@hp825.lhg.hib.no (Christian Forwald)

Her er en oppskrift på lasagne jeg lærte i min tid som kokk i marinen:

Ingredienser

4 personer.

Kjøttsaus

  • 500-650 g. kjøttdeig
  • 2 bokser tomatpure
  • 1 boks oppskåret champignon
  • løk etter smak (ca. 1 stor)
  • 1 passe stor paprika
  • krydder etter smak (1)

Ostesaus

  • Bechamel (vanlig hvit saus)
  • Norvegia eller mozzarella
  • hvit pepper
  • salt

I tillegg trenger en pastaplater.

Fremgangsmåte

Kjøttsaus

Løk og paprika hakkes og freses i en kasserolle med litt smør. Soppen tilsettes, men ta vare på kraften fra boksen (dersom du bruker frisk sopp, så fres disse for seg selv, og tilsett dem tilslutt). Brun kjøttdeigen, og ha den i gryta. La dette stå å småkoke mens en lager resten.

Ostesaus

Lag en vanlig hvit saus av smør, mel og melk, men bruk lite smør (osten er feit). Smak til med salt og pepper (en kan godt ha litt mere salt og pepper i enn vanlig, for ostesausen skal legges lagvis med kjøttsausen).

Tilslutt

Ostesausen, kjøttsausen og pastaplatene legges lagvis i en dyp ildfast form, og dekkes med ost. Dekk til med alu-folie, som taes av de siste minuttene. Stekes på 225 grader til pastaplatene er myke (kjenn etter med en kniv). Serveres med nystekte baguetter og frisk salat til. 1) Jeg foretrekker også å ha i basilikum, _litt pepper_, og et pastakrydder som heter all'italiana.

Denne retten er forøvrig fin til å imponere svigerforeldre med.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no