Ingredienser
- 500 g lever, renset, vasket og skjært i biter.
- 250 g sideflesk og/ eller bacon
- 1 stor løk
- 2 egg
- 5-6 ansjosfileter
- 6 ss hvetemel
- 4 dl fløte
- salt og pepper
- hvitløk etter smak
- allehånde, timian.
- evt. knust tørket steinsopp eller frisk champignon om du liker det.
|
 |
 |
 |
Fremgangsmåte
Ha lever, flesk, bacon og løk i foodprocessor og mal opp. Tilsett egg,
ansjos, mel og krydder og kjør til passe konsistens. Det er opp til deg om
du vil ha røren helt glatt eller litt grovere. Sett ovnen på 175 grader,
hell røren i en brødform som er smurt og stek i vannbad i ca. 1 time. Mot
slutten av steketiden kan du stikke ned et steketermometer i posteien, den
er ferdig når tempen er 76 grader. Lykke til!
Anne
|