Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Leverpostei

Sendt inn av: Anne <kenguru@sn.no>

Ingredienser

  • 500 g lever, renset, vasket og skjært i biter.
  • 250 g sideflesk og/ eller bacon
  • 1 stor løk
  • 2 egg
  • 5-6 ansjosfileter
  • 6 ss hvetemel
  • 4 dl fløte
  • salt og pepper
  • hvitløk etter smak
  • allehånde, timian.
  • evt. knust tørket steinsopp eller frisk champignon om du liker det.

Fremgangsmåte

Ha lever, flesk, bacon og løk i foodprocessor og mal opp. Tilsett egg, ansjos, mel og krydder og kjør til passe konsistens. Det er opp til deg om du vil ha røren helt glatt eller litt grovere. Sett ovnen på 175 grader, hell røren i en brødform som er smurt og stek i vannbad i ca. 1 time. Mot slutten av steketiden kan du stikke ned et steketermometer i posteien, den er ferdig når tempen er 76 grader. Lykke til!

Anne

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no