Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Lussekatter

Ingredienser

  • 150 gram smør
  • 50 gram fersk gjær
  • 5 dl melk
  • 1 gram safran
  • Evt 1 sukkerbit
  • 150 gram sukker
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts kardemomme
  • 13 dl hvetemel
  • 1 egg til pensling
  • Rosiner til pynt
  • 225 grader C 12 - 15 minutter

Fremgangsmåte

LussekatterSmelt smøret. Tilsett melken og la blandingen bli 37 grader.

Smuldre gjæren i litt av den lunkne smør/melkeblandingen, og bland all smør/melkeblandingen i gjæren.

Ha i nesten alt melet (gjem litt til utbaking), sukker, salt, kardemomme, støtt eller malt safran sammen i en bakebolle. Bruker du safrantråder, støt den i en morter med en sukkerbit først. Ha i smør/melkeblandingen og bland til en smidig deig.

Dekk bakebollen med plast og sett den lunt til heving. Hev til dobbel størrelse.

Sett ovnen på 225 grader.

Elt deigen med så lite mel som mulig på bakebordet, del deigen i biter og trill til pølser. Formes til lussekatter - som s'er eller bruk fantasien. Legges på bakepapir, silikonbakematte eller smurt stekeplate og dekk med et kjøkkenhåndkle. La heve lunt i ca 15 minutter.

Når de er ferdig hevet, pensle med det sammenvispede egget, pynt med rosiner. Stekes i 10 - 15 minutter (avhengig av ovnen din, følg med).Legg de ferdig stekte lussekattene på rist.

 

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no