Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Mandarin- og mandelsalat

Ingredienser

En frisk salat som kan spises alene eller passer som tilbehør til for eksempel kylling eller annet lyst kjøtt.

  • 1/2 dl hvitvinseddik
  • 1 ss frisk estragon (eller 1 ts tørket)
  • 1 ss honning
  • 1/2 ts Dijon sennep
  • salt og grovkvernet pepper
  • 1/2 dl maisolje
  • 1 hode romanosalat
  • 2 dl hakket stangselleri
  • 1 ss hakket bladpersille
  • 4 vårløk, finsnittet
  • 2 små bokser mandarinbåter
  • 1 dl ristede mandelflak
 

Fremgangsmåte

Dressingen

Den kan lages en dag eller to før salaten skal brukes, og oppbevares i glass i kjøleskapet.

I en bolle, ha hvitvinseddik, estragon, honning, sennep, salt og pepper. Bland godt med en liten visp. Ha i olje litt etter litt mens du visper.

Mandler

Du får kjøpt ferdige mandelflak i butikken, eller del mandlene med en skarp kniv. Ha mandlene i en tørr varm stekepanne/wokpanne/gryte og rist dem litt men ikke så de får farge men blir litt sprø og får frem smaken. Sett de til siden.

Salaten

I en salatbolle, riv romanosalaten, bland med selleri, persille, vårløk og mandariner. Bland lett.

Hell dressingen over (evt litt av dressingen og ha resten ved siden av) og topp med de ristede mandlene.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no