Ingredienser
En frisk salat som kan spises alene eller passer som tilbehør til for eksempel kylling eller annet lyst kjøtt.
- 1/2 dl hvitvinseddik
- 1 ss frisk estragon (eller 1 ts tørket)
- 1 ss honning
- 1/2 ts Dijon sennep
- salt og grovkvernet pepper
- 1/2 dl maisolje
- 1 hode romanosalat
- 2 dl hakket stangselleri
- 1 ss hakket bladpersille
- 4 vårløk, finsnittet
- 2 små bokser mandarinbåter
- 1 dl ristede mandelflak
|
 |
 |
 |
Fremgangsmåte
Dressingen
Den kan lages en dag eller to før salaten skal brukes, og oppbevares i glass i kjøleskapet.
I en bolle, ha hvitvinseddik, estragon, honning, sennep, salt og pepper. Bland godt med en liten visp. Ha i olje litt etter litt mens du visper.
Mandler
Du får kjøpt ferdige mandelflak i butikken, eller del mandlene med en skarp kniv. Ha mandlene i en tørr varm stekepanne/wokpanne/gryte og rist dem litt men ikke så de får farge men blir litt sprø og får frem smaken. Sett de til siden.
Salaten
I en salatbolle, riv romanosalaten, bland med selleri, persille, vårløk og mandariner. Bland lett.
Hell dressingen over (evt litt av dressingen og ha resten ved siden av) og topp med de ristede mandlene.
|