Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Mandelgodbiter

Ingredienser

  • 3 dl hakkede mandler eller valnøtter
  • 300 g smør
  • 2 1/4 dl sukker
  • 3/4 dl brunt sukker
  • 3/4 dl vann
  • 1ss lys sirup
  • 2 ts pulverkaffe
  • 1 knivsodd salt
  • 150 g finhakket kokesjokolade
  • 150 g finhakket hvit sjokolade

Du trenger også et mattermometer.

Fremgangsmåte

Legg mandlene eller valnøttene i en liten langpanne, og rist dem midt i ovnen ved 225 grader i 4-5 min til de har blitt sprø.

Smelt smør i en kjele, og rør inn brunt og hvit sukker, vann, sirup, kaffe og salt.

Varm blandingen forsiktig videre til sukkeret løser seg. Øk varmen litt, og la blandingen koke til termometeret viser 145 grader. Rør hele tiden. Ta kjelen av platen, og rør inn 3/4 av de hakkede mandlene/valnøttene. Kle bunn og kanter av en langpanne eller et fat med kanter, med bakepapir.

Smør bakepapiret eller sprøyt det med formfett. Hell blandingen på bakepapiret, og smør den i et jevnt lag. Dryss over den brune og hvite hakkede sjokoladen straks.

Vent i ett minutt og klapp til sjokoladedrysset med baksiden av en skje.

Sjokoladen er nå myk og i ferd med å smelte. Lag striper i sjokoladen med en gaffel. Dryss over resten av mandlene. Sett formen kjølig minst en time. Skjær eller brekk platen i passe biter.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no