Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Fløtekarameller med hakkede mandler

Ingredienser

  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl kaffefløte
  • 2 dl sukker
  • 2 dl sirup
  • 1 ss meierismør
  • 1 dl hakkede mandler

Fremgangsmåte

Bland fløte, sukker og sirup i en kjele og kok blandingen under konstant omrøring i ca. 30 minutter.

Gjør vannprøven for å se om karamellen er ferdig: hell en dråpe karamellmasse i et glass kaldt vann. Karamellen en ferdig hvis dråpen stivner med det samme og kan formes til en kule.

Tilsett mandler og smør, og hell massen utover en smurt stekeplate eller brett evt. dekket med matpapir. Avkjøl litt og klipp eller skjær karamellen opp i passe store ruter.

Pakk gjerne karamellene i cellofan.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no