Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Mangochutney fra Sri Lanka

Ingredienser

  • 1 kg mango (Ikke overmodne)
  • 750 g sukker
  • 15 g hakket frisk ingefær
  • 4 hvitløksbåter, knust
  • 1/2 - 2 ts chilipulver
  • (begynn med litt, og smak til ettersom hvor sterk du vil ha den!)
  • 1 ss knuste sennepsfrø
  • 2 ts salt
  • 1,25 til 2,25 dl 7 % eddik.

Fremgangsmåte

Skrell og skjær mangoen i små biter. Bland ingefær, hvitløk og krydder med litt av eddiken.

Bland sukkeret med resten av edikken i en kjele, og kok opp og la koke i 2 minutter. ha i krydderblandingen og mangoen.

Kok under forsiktig omrøring så det ikke brenner seg, til det har en tykk konsistens. Smak til med eddik hvis den skal være syrligere.

Haes varm på varme glass, oppbevares kjølig.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no