Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Marsipankake

Ingredienser

Kakebunn

  • 200 g mykt smør/marg.
  • 2 1/2 dl sukker
  • 4 egg
  • skall og saft av 1/2 sitron
  • 1 dl matfløte
  • 3 dl hvetemel
  • 1/2 dl maisennamel eller potetmel
  • 1 1/2 ts bakepulver
Stekes ved 175° i 30-35 min. i 24 cm form på nederste rille.

Fyll

  • 1 1/2 dl bringebærsyltetøy
  • 4-5 dl kremfløte

Vaniljekrem

  • 2 dl melk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 eggeplommer
  • (ca. 1 1/4 ss) sukker
  • 1/2 dl kremfløte
eller bruk 2 1/2 dl ferdig kjøpt vaniljekrem

Pynt

  • 300 g marsipan for å kjevle ut til marsipanlokk, eller bruk ferdigkjøpt marsipanalokk
  • Litt rosa og grønn marsipan for å lage marspipanroser, eller ferdikjøpte marsipanroser
  • melisdryss

Fremgangsmåte

Kakebunnen

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn eggene, ett om gangen. Bland mel og bakepulver og sikt dette i røren. Riv sitronskall og press sitronsaften og ha dette i røren sammen med fløten. Hell røren i en smurt og gjerne strødd form.

Stekes etter anvisningen. Avkjøl den på rist. Kaken blir ekstra saftig hvis du hvelver formen over under avkjølingen.

Vaniljekrem

Rør egg og sukker godt sammen og spe med melken. Varm kremen under omrøring til den tykner. Kremen må ikke koke, da kan bli grynet eller den kan skille seg.

Avkjøl kremen, gjerne i vannbad. Rør i den av og til så det ikke danner seg hinne på den. Smak kremen til med vaniljesukker. Visp fløten stiv og bland den i kremen. Du kan også bruke ferdigkjøpt vaniljekrem.

Fyll og pynt

Del den avkjølte kaken i tre bunner. Fordel syltetøy på den underste bunnen. Legg på neste bunn og fordel vaniljekremen over den. Pisk kremfløten og smør litt av den over vaniljekremen. Legg på neste bunn og fordel resten av kremen over denne og rundt kanten på kaken.

Bruk lysegrønn eller hvit marsipan til marsipanlokk. For å kjevle ut marsipanen: Dryss melis på marsipanen og kjevle den ut til en runding litt større enn kaken. Børst av overflødig melis og rull lokket opp på kjevlen. Legg det over kaken og jevn kantene med fingrene. Skjær av overflødig marsipan. Lag marsipanrose, og trykk denne fast på kaken sammen med noen marsipanblader.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no