Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Medisterkaker

Ingredienser

  • (ca. 20 medisterkaker)
  • 1 kg medisterdeig
  • 3 ts salt
  • 5 ss potetmel
  • 3/4 ts malt pepper
  • 1/2 ts malt muskatnøtt
  • 1/4 ts ingefær (eller 1 ts revet frisk ingefær)
  • 5 dl melk (skummet, lett eller H-melk)

Fremgangsmåte

Ha saltet i medisterdeigen og elt deigen godt seig med salt for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Tilsett potetmel og krydder.

Spe med melk, litt forsiktig i begynnelsen og øk etterhvert. Elt væsken inn i deigen så den blir seig mellom hver speing.

Form til runde kaker. Brun og stek medisterkakene i panne og trekk dem ferdig på svak varme under lokk, i en kjele i kraft (evt. vann tilsatt buljong eller i brun skysaus.

Serveres med kokte poteter, surkål, rødkål eller grønn ertestuing (fra pose eller prøv denne oppskriften) eller sammen med annen julemat.

 

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no