Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Meksikansk kylling

Rask å lage hvis du bruker ferdig grillet kylling. Du behøver ikke alle typer grønnsaker som står nevnt - ta det du har eller får tak i.

Ingredienser

  • 1 grillet kylling
  • 3 ss olivenolje
  • 1 rød paprika, delt i biter
  • 1 grønn paprika, delt i biter
  • 1/2 gul løk, i biter
  • 1 liten purre, eller 1/3 purre med litt av det grønne
  • 2 tomater i båter
  • 1/2 boks babymais, delt i to
  • evt. 2 grener stangselleri, i skiver
  • 10-12 champignoner, eller 1 liten boks champ.
  • 3 ss tomatpure
  • 2 ss chilisaus
  • 1,5 dl vann
  • 1/2 hønsebuljongterning
  • 1 ts tørket oregano (eller 1 ss frisk oregano)
  • 3-4 dråper tabasco, litt chilipulver eller litt frisk rød hakket chili
  • 3 fedd hvitløk, knust
  • 1 liten boks ananas, i biter
  • 2 ts maisennamel rørt ut i litt ananaskraft
  • litt hakket persille

Tilbehør

Med ris og/eller brød, samt en grønn salat til, er dette mat til 3-4 personer.

Fremgangsmåte

  1. Del kyllingen i severingsstykker. Del opp alle grønnsakene i biter.
  2. Varm oljen i en stor stekepanne evt. wok og fres løken litt i oljen. Tilsett de andre grønnsakene (ikke tomat og ananas) og fres dem litt. Tilsett kylling. Ha i vann, hønsebuljong, kraft fra ananas og evt. kraft fra champignon hvis du bruker hermetisk. (Eller spe med mere vann.)
  3. Ha i tomatpure, chilisaus og krydder. Kok opp, og la alt trekke i 6-8 minutter til kyllingen er gjennomvarm. Ha i ananasbiter, tomatbåter og jevn sausen med maisennamelet rørt ut i ananaskraft. La det tykne, og server varmt.
Lykke til!

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no