Matnyttig
Hjem | Nytt p nettstedet | Om matnyttig.no

Mikrobølgestekt Steinbit

Sendt inn av: Olav Kvittem <Olav.Kvittem@uninett.no>

Mikrobølgeovn er tingen fordi den er så rask, og fordi den tar sågodt vare på smaken.

Fremgangsmåte

Del fisken i relativt tynne fileter 1/2-1 cm tykke. Beregn f.eks. 2 hg per pers ( anta 6 hg nedenfor).

Hakk litt løk og fres den blank sammen med smør. Dette runder av løksmaken. Kanskje surrer du med litt hakket paprika og skivet sjampinjong også.

Legg i fileter i en sirkel i en ildfast form med lokk. Slå over litt tørr hvitvin (1/2 dl). Litt salt og pepper. Kjør ovnen til fisken er kokt. Prøv med en kniv til den glir lett gjennom på det tykkeste (og ikke lenger) ( 4 -5 min). (Hold lokket på forma mens du lager sausen).

Saus (ala NL ;-)

Så tar du sjyen over in liten tykkbunnet kjel på komfyren og fosskoker til f.eks. halvparten og pisker inn ca 50-100 g mykt smør mens det fosskoker. Når sausen har en kremaktig konsistens er den ferdig.

Strø i frisk hakket persille, sitrontimian eller gressløk på slutten og la det surre litt med.

Server så med potet og f.eks. skivet og mikrobølgekokt gulrot.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no