Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Mintkarameller

Sendt inn av: Bente Høgtun <benteh@stud.cs.uit.no>

Ingredienser

  • 3,5 dl sukker
  • 2,5 dl kremfløte
  • 4 ss glukose (kjøpes på apoteket, flytende og pulver fungerer like bra)
  • Smakstilsetning: noen dråper sitron- eller peppermynteolje (kjøpes på apotek)

Fremgangsmåte

  1. Bland alt i en vid kjele. Kok opp og la blandingen småkoke til den holder karamellprøven (det tar ca. 45-60 min).
  2. Pensle en bolle med olje, hell i massen og pisk kraftig til massen er tykk.
  3. Ha den på oljet bord (ikke trebord) og elt videre til massen er seig og smidig.
  4. Klapp den ut ca 1 cm tykk og legg den på oljet matpapir.
  5. Sett den kjølig til den er ordentlig stiv.
  6. Skjær ut karameller på 1x1x3 cm. Pakk dem i cellofan eller plast. Gir ca. 75 stk.
  7. Jeg pisket til massen var skikkelig tykk og hoppet over punktet med knaing.

Disse karamellene blir litt sprø i konsistensen, ikke seige som vanlige karameller.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no