Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Mokkakarameller

Sendt inn av: Bente Høgtun <benteh@stud.cs.uit.no>

Ingredienser

  • 2,5 dl kremfløte
  • 4 dl melis (200 g)
  • 1 ss glukose
  • 3-4 ss sterk kaffe
  • 4 ss smør
  • 4 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Kle en form på ca 18x20 cm med aluminiumsfolie (jeg har best erfaring med matpapir). Smør folien med olje.
  2. Bland fløte, sukker og glukose i en tykkbunnet kjele. Kok opp under omrøring.
  3. La blandingen boblekoke uten omrøring til den begynner å tykne. Tilsett resten av ingrediensene og kok videre til karamellene holder karamellprøven.
  4. Fyll karamellene i formen og la den stivne i romtemperatur.
  5. Ta karamellplaten opp av formen og fjern folien. Skjær karamellene i biter med en skarp kniv og pakk dem i cellofanpapir eller biter av stekeposer. Skulle karamellene sukre seg smaker de like godt, og blir bare en fin variant til alle seige karameller.

Karamellprøven:

Hell noen dråper karamellrøre i et glass med kaldt vann. Går det å forme en kule av røren er karamellene ferdige. Kulen må ikke være for hard - da blir karamellene harde å spise og vanskelige å skjære opp. Men den må selvsagt ikke være for myk. Da vil ikke karamellene bli stive nok. Er karamellene i hardeste laget, kan du tilsette litt fløte og gjøre karamellprøven på nytt. Er karamellene for myke er det bare å koke nøn minutter til.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no