Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Mongolian Hotpot (Kinesisk fondue)

Kalles også av noen for "kinesisk fondue". Skal egentlig lages i en spesiell Mongolian hotpot gryte, men er man 2-3 personer går det med en vanlig fonduegryte.

Lag en god hjemmelaget hønsebuljong, eller bruk en ferdigkjøpt hønsebuljong på glass blandet med hjemmelaget/terning. Tilsett evt. litt tørr sherry.

Skjær kjøtt, f.eks.: lammekjøtt, svinefilet, oksefilet, kyllingbryst/filet i tynne skiver. Dette er lettest å gjøre med halvfrosset kjøtt. Anrett på fat.

Anrett også rå rensede Scampi på et fat, dersom ønskelig. (Kjøpes frosne i Asiatisk matvarebutikk).

Anrett grønnsaker på fat, f.eks.: strimlet kinakål, babymais, hakkede korianderblader, vårløk/purreløk i strimler, paprika i strimler, skivede vannkastanjer fra boks, bambusskudd fra boks.

Anrett tørre kinesiske risnudler (vermichelli) på bordet, sammen med evt. helt tynne omelettstrimler som er laget av sammenvispet egg m/ 1 ss. vann pr. egg.

Tilbehør ellers: Soyasaus, chilli olje, sur/søt saus (evt. thailandsk "dipping for chicken" som kjøpes i asiatisk butikk på flaske, en sterk sur/søt saus). Her er det fint om den enkelte har sine bittesmå skåler for å ha sausene i.

Kjøttet/rekene stekes ved bordet, og kan gjerne taes opp av buljongen med spisepinner eller små "siler" som man kan få kjøpt i en asiatisk butikk. Kjøttet dyppes i ønskede sauser, og kan det kan også serveres sjasmine-ris til i små boller. Etter at kjøttet er spist, haes grønnsaker i buljongen, samt risnudler, omelettstrimler og koriander. Suppen spises fra små boller når risnudlene er myke.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no