Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Mørk fruktkake med rosiner og valnøtter

Ingredienser

  • 250 g mykt smør
  • 250 g brun farin
  • 1 ss mørk sirup
  • 5 egg
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts nellik
  • 1/4 ts revet muskat
  • 300 g hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 200 g rosiner
  • 200 g lyse rosiner
  • 135 g korinter
  • 100 g apsikat
  • 100 g valnøtter

Glasur og pynt (ikke nødvendig)

  • 200 g melis
  • 1 eggehvite
  • 1 ss konjakk eller 5 romdråper
  • vaklnøtter
  • gelefrukter

Fremgangsmåte

Rør myk smør, sukker og sirup lett og luftig

Rør i eggene, ett av gangen. Bland alle krydderne og rør dem i.

Sikt i mel og bakepulver, og rør deigen jevn. Rør i alle fruktene og valnøttene.

Helles i en godt smurt og strødd rund kakeform eller i 2 brødformer og stek kaken i ovn på 160 grader C i ca 1,5 timer. (Pass på at den ikke blir for tørr!)

Avkjøl kaken. Den oppbevares i kjøleskap i aluminiumsfolie eller plastfolie, og holder seg god ov saftig i mange dager.

Eventuell glasur ved servering

Ønsker du å servere den med glasur så rør sammen melis, eggehvite og konjakk eller romdråper. Ha gjerne i en dråpe sukkerkulør eller karamellsaus i glasuren for å få den litt gyldenbrun.

Ha glasuren over kaken og pynt med valnøtter og gelefrukter.

 

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no