Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Mortens luftigste pizza

Sendt inn av: Morten Tangerås

Ingredienser

  • 9 dl hvetemel
  • 50g tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3 dl varmt vann
  • 3 sp soya-olje

Fyll

Ferdiglaget pizzafyll på boks 20-30 skiver Norvegia-ost.

Fremgangsmåte

Bland sammen melet, tørrgjæret og saltet i en stor bolle. Varm vannet til ca. 50 C (Vannet avkjøles av seg selv når det blir blandet med det tørre). Soya-oljen blandes ut i deigen. Elt deigen med en kjøkkenmaksin eller kna den extra godt for hånd. La den heve til den er dobbelt så stor. Deretter fordeler du den luftige deigen utover på en stekeblate. Fordel pizzafyllet jevnt utover på deigen. Til slutt legger du osten oppå.

Pizzaen stekes i 220 C i 10-15 minutter.

Nam-nam!

-Morten

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no