Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Nan-brød (Indisk)

Sendt inn av: K.H.Tofsrud@usit.uio.no (Kari Tofsrud)

Ingredienser

  • 2,1 dl melk
  • 1 1/2 ss sukker
  • 25 g frisk gjær eller 1 1/2 ss tørrgjær
  • 600 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts løkfrø (kan sløyfes)
  • 2 ts bakepulver
  • 4 ss vegetabilsk olje
  • 2 1/2 dl yoghourt

Fremgangsmåte

  1. Lunk melken til den er håndvarm. Tilsett halvparten av sukkeret og gjæren (Hvis du bruker frisk gjør tilsettes hele mengden). La det stå i 20-25 minutter.

  2. Ha melet i bollen. Ha resten av sukkeret og eventuelt gjæren, sammen med salt, løkfrø og bakepulver. Bland godt. Lag en grop i midten. Ha i olje, yoghourt og melk og arbeid det hele sammen. Kna deigen i 10-15 minutter, til den er glatt og blank. Hell 1 ts olje i bollen og det samme over deigen. Dekk deigen med et fuktig klede og la den stå på et lunt sted i 1-1 1/2 time- ikke særlig lenger.

  3. Forvarm ovnen til 275 grader C - sett den på grillfunksjon. Dekk stekebrettet med bakepapir eller aluminiumsfolie.

  4. Del deigen i 10 like emner. Ta et emne og rull det til en kule. Dra eller kjevle den til en tåreformet leiv som er ca 1/2 cm tykk.

  5. Legg leiven på stekebrettet og sett den under grillen. La den steke i ca 2 minutter eller til den begynner å blåse opp. Ta raskt ut brettet og snu leiven. Sett denn under grillen et 1/2 minutt til, eller til det danner seg brune flekker. Legg det ferdige brødet under et fuktig klede eller i aluminiumsfolie mens du baker ut de andre emnene.

Det tar litt tid å lage det, men det blir kjempegodt!

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no