Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Negerboller

Sendt inn av: Arne Knut Røv

Ingredienser

  • 250 g Delfia fett (dss kokosfett)
  • 2 plater kokesjokolade
  • 5 ss sterk kaffe (sterk, men dog flytende...)
  • 2 egg
  • 3 ss farin
  • ca 3 l puffet ris

Fremgangsmåte

  1. Sjokoladen smeltes, sammen med kaffen, i vannbad.
  2. Fettet smeltes (for seg), og varmes til vel kroppstemperatur...
  3. Egg og sukker piskes godt.
  4. Sjokoladen kjøles _litt_ ned, og helles i eggedosisen under stadig omrøring (visping).
  5. Fettet tilsettes blandingen på samme måte, hvorpå man tilsetter risen.
  6. Det aktuelle antall plater/brett dekkes med (mat-/bake-) papir, og man setter av boller av passe størrelse på disse.
  7. Brettene settes kaldt (frostfritt) i ca to døgn. Har man hastverk, kan bollene stivnes i dypfryser, men de bør _ikke_ fryse.

Serveres til nytrukket kaffe.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no