Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Oksehalesuppe

Sendt inn av: helle.moen@marintek.sintef.no (Helle Moen)

Ingredienser:

Stor porsjon (8 sultne pers)

2 kg oksehaler, delt i leddene: Vendes i mel-salt-pepper-blanding og brunes godt i panne, puttes så i den store gryten sammen med:

  • Ca. 3 l vann
  • 2 løk, 1 persillerot, 1 stk sellerirot, 2 gulrøtter (brunes også først)
  • 2 ss salt
  • Grovkvernet pepper etter smak&behag
  • 2 laurbærblad
  • Persillestilker

(Var det noe mer nå, tro...?)

Dette skal kokes ca. 3 timer, eller til kjøttet løsner lett fra halene. Man tager ta halene opp, piller av kjøttet og deler det opp i pene små biter.

Alt dette kan gjøres dagen før (eller flere dager før) servering, kraft og kjøtt kan fryses.

Før servering:

Kraften siles (hiv gluffegreiene) og puttes opp i en gryte. Del opp 4-5 gulrøtter og en purre i pene strimler, kok dem møre i litt av kraften. Resten av kraften kokes opp, tilsettes 2-3 ss tomatpure og 1 ss hvetemel rørt ut i litt kaldt vann (jevning). Tilsett grønnsaker og kjøtt, varm opp, smak til.

Godt for vinterkalde sjeler!

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no