Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Ostekake med rømmekrem

En nyyyydelig ostekake som smelter på tungen.

Ingredienser

Bunn

  • 10 stk. kornmokjeks
  • 1 ss usaltet smør
  • 2 ss sukker

Deig

  • 400 g gourmet kremost
  • 3,5 dl seterrømme
  • 2 ss Vaniljesukker
  • 1,5 dl sukker
  • 3 egg

Krem

  • 1 boks seterrømme
  • 1/2 vaniljestang
  • 2 ss sukker

Servering

Pure av jordbær eller bringebær som siles, litt frukt og bær.

Fremgangsmåte

Bunn

Kornmokjeks, usaltet smeltet smør og sukker kjøres i foodprosessor til en deig. Deigen presses som bunn i en 26 cm springform.

Deig

Gourmetost og seterrømme kjøres rolig i miksmaster til krem, ca 20 minutter.

Vaniljesukker, sukker og 3 egg mikses sammen med den ferdig kjørte kremen og deigen helles over bunnen i formen.

Stekes i 200 grader C varm ovn med over- og undervarme (ikke varmluft!) i ca 20 - 25 minutter. (Viktig at kaken ikke blir for tørr, ta den ut før du tror den er ferdig!)

Avkjøles i formen på rist.

Krem

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. (Resten av stangen kan du legge i et glass med sukker og lage ditt eget vaniljesukker.) Seterrømme (kald), vaniljefrø og sukker piskes til stiv krem i miksmaster og smøres på avkjølt ostekake.

Servering

Ostekaken kan spises uten yterligere pynt men den kan gjerne serveres med en bærpure av bringebær eller jordbær som røres med litt melis og siles, pynt gjerne med litt friske bær eller frukt.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no