Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Cindy's ostekake med sjokolade

Sendt inn av: cindy@nvg.unit.no (Cindy Kandolf)

Hvis man vil ha en "vanlig" (dvs ikke sjokolade) ostekake, er det bare å sløyfe sjokoladen. Oppskriften fungerer greit uten.

Amaretto er en italiensk likør med mandelsmak.

Ingredienser

Bunnen:

  • 12 Kornmo kjeks, knuses
  • 2 ss sukker
  • 50 g smør/margarin, smeltes

Kjeks, sukker og smør blandes. Smør en rund kakeform, ca 25 cm i diameter. Ha deigen til bunnen i formen, klem den ut (med fingrene eller en skje) til den er rimelig flat og går ca 1 cm opp langs sidene. Settes i kjøleskap mens fyllet lages.

Fyll:

  • 500 g fløteost (f.eks. Philadelphia)
  • 1 dl sukker
  • 2 egg
  • 1 plate mørk kokesjokolade, smeltes
  • 2-3 dråper mandelessens
  • 4-6 dråper vaniljeessens
  • 2 dl rømme (gjerne lettrømme)
  • 1 dl Amaretto (kan sløyfes, men tilsett da litt mer rømme)

Fremgangsmåte

Visp fløteosten med mikser til den jevn og myk. Ha i sukker mens blandingen vispes langsomt. Ha deretter i eggene, fortsatt under langsom visping. Ha i resten av ingrediensene, visp langsomt til alt er godt blandet.

Hell fyllet opp i formen. Stekes ved 175 grader i ca 1 time. Sett kaken på et passe kjølig sted (hvor den kan avkjøles langsomt). Etter ca 1 times avkjøling settes den i vanlig kjøleskap.

Serveres "bar", eller med syltetøy, eller evt. med krem, frukt e.l. Steinar er veldig glad i ostekake med multesyltetøy.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no