Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Tom Kha Kai a la Pål (Kyllingsuppe av kokosmelk)

Sendt inn av: pål@sn.no (Pål Hammersmark)

Ingredienser

4 personer (4-6 porsjoner).
  • 3 bokser thailandsk kokosmelk.
  • 500 g kyllingkjøtt uten skinn og ben (evt hvitt fiskekjøtt).
  • 250 g friske champignon, kuttes i skiver.
  • 1 "finger" galangal, kuttes i tynne skiver. (En rot som kan
  • erstattes med fersk ingefær).
  • 3 stk sitrongress (lemon grass), kuttes i ca 2 cm lengder.
  • 5 stk kaffir limeblader, rives i to.
  • 3 stk ferske chilli, gjerne i forskjellig farge, kuttes i skiver.
  • 1 dl lime juice (evt sitron juice).
  • 3 ss thailandsk fish sauce
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ss fersk koriander, hakket.
  • 2 ss sterk chillisaus.

Fremgangsmåte

Ha kokosmelken i en stor gryte eller wok. Tilsett en boks med vann, ca 3 dl. Kokes opp under omrøring. Senk varmen, og tilsett galangal, sitrongress, og limeblader. La dette småkoke noen minutter. Rør om av og til. Ha i kyllingen (i terninger), saltet, fish sauce, sukker og lime juice. Kok til kyllingen er ferdig. Ha i soppen, og la det trekke noen minutter til. Dryss over hakket koriander rett før servering.

Ha chillisausen i bunnen av en suppebolle, eventuelt en teskje i hver suppeskål, og hell den kokvarme suppen over.

Tips: Sørg for å fjerne alle frø fra de ferske chilliene. Galangal og sitrongress spises ikke -- de skal bare gi smak til suppen. Denne suppen er også en god basis for fisk og skalldyr, men da er koketiden litt mer kritisk.

Holder du til i Oslo får du tak i ingrediensene rett bak Oslo Spectrum, hvor det ligger minst to thai-butikker. Jeg anbefaler "International Foods" som ligger i Brugata. Du har også et alternativ i Stenersgata rett rundt hjørnet.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no