Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Turids pai

Sendt inn av: turid.nass@ub.uio.no (Turid Næss)

Ingredienser

Deig

  • 200 g margarin
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll

  • 2 store løk
  • Ca.5 dl kantareller(annen sopp kan brukes, men kantareller er absolutt best.) Hvis f.eks.sjampinjong brukes bør den være frisk, ikke hermetisert.
  • 1-2 paprika, gjerne både rød og grønn
  • Ca. 200 g bacon (kan sløyfes hvis man vil ha en vegetarrett)
  • 4 egg
  • 2,5 dl fløte
  • 1-2 dl revet ost, f.eks vellagret gouda, den med svart skorpe
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Knas sammen for hånd eller i kjøkkenmaskin. Hvis maskin brukes, pass på at deigen bare såvidt henger sammen før maskinen slås av.

La paideigen hvile i kjøleskap ca.30 minutter pakket i plastfolie. Dekk så en paiform med deigen. Blir det deig igjen, pleier jeg å lage litt dekorasjon på toppen av paien, f.eks.små sopper. Prikk paibunnen med en gaffel.

Stek deigen på 200 grader i 10 minutter.

Løken hakkes,freses gylden i stekepanne, det samme med sopp og paprika. Brukes bacon er det lurt å sprøsteke dette i biter først, så kan man bruke baconfettet til å steke resten i.

Det som har vært i stekepanna, tømmes over i paiskallet. Hell over en blanding av sammenvispede egg,fløte, ost, salt og pepper. Pynt med deigrester hvis det er noe deig igjen. Skal det se ekstra fint ut, kan man ta av littegranne egg til å pensle deigen med. Stekes ved 200 grader til eggeblandingen har stivnet, 45-60 minutter.

Serverer salat, brød og smør til.

Lykke til!

Hilsen Turid

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no