Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Pasta med reker, spinat og appelsin

Ingredienser

4 porsjoner

  • 500 gram pasta (f.eks. sløyfer, skruer eller båndspaghetti)
  • 300 gram rå, rensede reker
  • 250 gram babyspinat
  • 1 appelsin (saft og skall)
  • 1 dl olivenolje
  • 1 frisk rød chili
  • litt salt
  • nykvernet sort pepper

Fremgangsmåte

Vask spinaten godt, og fjern evt. lange stilker. Kok opp litt vann med litt salt, og ha i spinaten. Kok den i ett minutt, og ha den i en bolle med isvann så kokeprosessen stopper og den bevarer fargen.Ta opp spinaten og klem ut vannet, sett tilsiden.

Kok pastaen al dente så den bevarer litt tyggemotstand - pastaen bør være ferdig samtidig med rekene, se nedenfor.

Vask appelsinen veldig godt, og strimle skallet fra ca halve appelsinen (pass på at ikke det hvite kommer med, bruk helst et spesialjern.) Press saften fra appelsinen.

Del de vaskede rensede reker i to på langs, pass på å fjerne den sorte tarmen.

Stek dem i en gryte eller wokpanne med olivenolje og finsnittet rød chili (ikke frøene) til de har blitt rosa. og demp varmen. Tilsett spinat, appelsinsaft og appelsinskall og rør forsiktig i ca 1 minutt. Hell vannet av pastaen, og ha den i rekeblandingen. rør rundt, tilsett litt nykvernet pepper og server straks evt. med godt brød og smør til.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no