Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Pastasalat med fetaost og oliven

Ingredienser

Salaten

  • 300 g pasta skruer eller hva du har (tørrvekt)
  • 1 liten eller 1/2 stor agurk
  • 4 tomater
  • 3 vårløk
  • 200 g fetaost
  • 12 sorte oliven
  • litt persille (gjerne flatbladet)

Dressingen

  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss hvitvinseddik eller sitronsaft
  • 2 ss kaldt vann
  • 1/2 ts sukker
  • litt salt og pepper

Fremgangsmåte

Pastaen kokes etter anvisningen, skylles i kaldt vann og avkjøles.

Agurken deles på langs, skrap ut frøene, Skjær i biter. Vask og skjær tomatene i båter. Persillen hakkes litt.

Skjær vårløken i strimler, og fetaosten i sukkerbitstore terninger.

Bland sammen ingrediensene til dressingen.

Pasta, grønnsaker, fetaost og oliven blandes forsiktig sammen med dressingen.

La salaten stå og trekke i kjøleskap minst en halvtime før servering. God som selvstendig rett. Også god å servere til stekt kjøtt eller fisk.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no