Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Pinnekjøtt med kålrabi/kålrotstappe

Ingredienser

Til 4 personer

Ca. 1 1/2kg pinnekjøtt

vann

Kålrotstappe

  • 2 kålrot
  • Evt. 2 gulrøtter
  • Evt. kokte poteter
  • Salt/pepper
  • Sky fra kjøttet
  • 1/4 ts malt muskat

Fremgangsmåte

Pinnekjøtt

Beregn ca. 350 g pinnekjøtt pr. person
Ca. 1 1/2kg pinnekjøtt
vann

Del ribben langsetter mellom hvert ribben hvis du kjøper helt kjøtt. Legg i kaldt vann natten over.

Damp pinnekjøttet over bjørkepinner (uten bark) som du evt. får kjøpt i butikken eller en metallrist som legges i bunnen av en kasserolle evt. fiskekjele. Vannet skal stå i høyde med underlaget. Legg på lokk og la kjøttet dampe i 2 - 2 1/2 time til det løsner fra benet. Etterfyll vann om nødvendig - pass på at det ikke tørrkoker.

Pinnekjøttet kan legges under under grillen en kort stund før servering, slik at det blir litt sprøtt.
Server pinnekjøttet med kålrotstappe og gjerne kokte poteter (mandelpoteter er veldig godt til) samt skyen fra kokingen.

Kålrotstappe:

Kok kålrot og evt. gulrot i skiver. Mos og smak til med salt, pepper, evt. litt malt muskattnøtt og smør eller litt av fettet/sjyen fra pinnekjøttet.

Noen foretrekker å blande kokte poteter i stappen istedet for å servere poterer ved siden av.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no