Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Pitabrød

Ingredienser

(16 - 20 stk avhengig av hvor store du vil ha dem.)
  • 25 g tørrgjær
  • 5 dl vann, lunkent
  • 2 ss olie
  • 2 ts salt
  • 12 dl hvetemel
Steking: 250 grader C i ca 8 minutter.

Fremgangsmåte

Bland tørrgjæren og saltet med hvetemelet i en bakebolle, ha oljen i lunkent vann (40 grader) og bland med melet. Elt til du har en blank og smidig deig.

Heves lunt og tildekket i ca. 45 min.

Varm ovnen til 250 grader, og varm bakeplater i ovnen.

Del deigen i 2, rull to pølser av deigen. Hver pølse deles i 8 eller 10 emner, rulles til boller. Settes til heving i ca 10 minutter, tildekket med et kjøkkenhåndkle.

Kjevl hver bolle flat til ca 1 cm. tykkelse, og legg dem på varme bakeplater (det går nok ikke så mange av gangen i ovenen, 2 eller 4 alt etter størrelsen du velger).

Settes i ovnen på 250 grader i ca 8 minutter, for å beholde dem myke la de avkjøle under et kjøkkenhåndkle.

Du har nå forhåpentligvis pitabrød med en lomme i, og som du kan fylle med det du måtte ønske.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no