Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Pizza Margherita

Sendt inn av: andreb@bigblue.no (Andre Bersvendsen)

Jeg husker første gangen jeg var i Italia. -Da ble jeg overrasket over hvordan pizza'n egentlig skulle være. For den pizza'n folk flest kjenner til er blitt ganske forandret fra den opprinnelige italienske. Men for de som har lyst til å lage en ekte Italiensk variant har jeg en oppskrift på en pizza som regnes for den mest populære i Italia. Denne pizza'n stammer fra 1889, og ble laget til ære for dronning Margherita. :-)

Denne pizza'n består ikke av så veldig mange ingredienser og ville kanskje ha blitt regnet som litt for kjedelig for mange, men prøv å lag den, den er i allefall mer Italiensk en de en får bestilt eller kjøpt i butikken. Og den er god...

Oppskriften rekker til en liten mini-variant som rekker til en eller to personer (-alt ettersom :-), eller til flere dersom det er til et lite mellommåltid...

Det tar rundt 45 minutter å lage den.

Ingredienser

Deig

  • 10 g gjær
  • 1 1/2 dl lunkent vann
  • 200 g hvetemel +mel til utkjevling
  • 1/4 ts salt

Fyll

  • 1 boks (400 g) tomater
  • 150 g Mozzarella eller Norvegia
  • 2 ss nyrevet Pecorino (eller Parmesan)
  • 1/2 bunt basilikum
  • 4 ss olivenolje
  • salt; nymalt pepper

Fremgangsmåte:

  • Til pizzadeigen røres gjæren ut i 2 ss lunkent vann. Bland i 2 ss hvetemel, dekk til deigen og la den heve 30 minutter på et varmt sted.

  • Legg resten av melet i en haug på bakebordet, lag en grop i midten. Legg den hevede deigen i midten av gropen, tilsett salt og elt alt til en glatt deig sammen med resten av vannet. Arbeid deigen godt og slå den av og til mot bakebordet (gi den juling). :-) Form deigen til en leiv og legg den i en bolle. Dekk med et klede og la den heve i minst en time på et varmt sted, til den er dobbelt så stor.

  • Sett stekeovnen på 225-grader. Smør en stekeplate. Elt deigen godt på et bakebord drysset med mel. Kjevl den litt ut, legg den så på platen og klem den jevnt flat med hendene til den har fåt en diameter pa ca. 28 cm. La kantene være litt tykkere (men ikke mye tykkere, bare litt).

  • La tomatene renne av, bruk krafetn til nø annet dersom du har lyst, men ikke i Pizza'n. :-) Skjær tomatene i skiver, fordel dem på pizzabunnen og bruk en gaffel til å knuse dem, og fordele dem jevnt ut over bunnen. La en ca. 2 cm bred kant være fri. Skjær Mozzarellæn (eller Norvegia) i tynne skiver, legg dem over tomatene. Krydre med salt og nymalt pepper.

  • Stek pizza'n i 15 minutter på nederste rille. Ta den ut, dryss over revet ost og basilikumblad, drypp basilikumbladene omhyggelig med olje. Stek pizza'n i ytterligere 10 minutter på midterste rille, server den straks... (Mmmm....)

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no