Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Plommekake

Ingredienser

  • 10 modne plommer
  • 100 g smør eller margarin + smør til formen
  • 3 egg
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl hvetemel
  • melis til pynt

Fremgangsmåte

Bakes i en liten sukkerbrødform, f.eks. 22 cm.

Vask plommene, del de i 4 og ta ut stenene. Smør formen og dryss hvetemel i bunnen og kantene på formen. Legg plommebitene i et mønster i formen.

Smelt smøret og sett det til avkjøling. Visp eggedosis av sukker og egg. Sikt i hvetemelet og vaniljesukkeret, bland forsiktig. Ha i det smeltede smøret.

Hell røren over plommene. Stekes på 175 grader i 35 - 40 minutter.Avkjøles på rist, deretter legges et fat over formen og kaken snues ut av formen så plommene kommer opp. Sikt melis over kaken.

Kaken blir veldig saftig og holder seg godt noen dager i kjøleskapet.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no