Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Polentapudding

Sendt inn av: "o.a.hansen" <oddareh@nordlys.no>

Ingredienser

  • 1 l melk
  • 1 1/4 dl gryn (semule/sago/polenta)
  • 2 ss farin
  • 2-4 mandeldråper

  • Kok opp melken og dryss i gryna og rør til de koker.
  • Kokes under lokk 15-20 min til de er møre.
  • Ha i sukker.
  • Smak til med mandeldråper.
  • Fylles i form og hvelves når kald.
  • Serveres med rød saus.

Fremgangsmåte

Kan også lages med egg.

Halvpisk da egget med sukkeret og hell i grøten og varm opp til bortimot kokepunktet.

Oppskriften er hentet fra "Kokebok for fagskoler i husstell", Cappelen.

Alle disse gryntypene kan forøvrig brukes i puddingen:

Polenta, som er laget av mais. Vanlig i Nord-Italia og hevdes innført av en av Columbuses medreisende.

Semule, som lages av hvete.

Sago, som egentlig lages av margen på sagopalmen, men den norske varianten er laget er på potetmelsbasis.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no