Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Potet- og neslegrateng

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 og en kvart kg poteter
  • 2 gule løk
  • 0,5 til 1 liter nyplukkede nesleblad
  • 1 - 2 hvitløksbåter
  • 2 dl melk eller 1 dl fløte og 1 dl melk
  • 1 ts salt, seltin eller urtesalt
  • 1 ss smør
  • Evt. litt revet ost

Fremgangsmåte

Plukk og skyll nesler som i beskrivelsen her

Skrell potetene og skjær dem i skiver. Skrell løken, og skjær den i skiver. Skyll neslebladene godt, og hakk dem grovt. Legg poteter, løk og nesle lagvis i en smurt, ildfast form. Knus hvitløk og legg i formen. Hell over melk/fløte, og salt. Ha på noen smørklatter, og stek i ca. 40-45 minutter ved 225 grader. Vil du ha revet ost på, kan osten strøes på etter 30 minutter i ovnen.

Serveres med en god salat som selvstendig rett, evt. som tilbehør til kjøtt eller pølse.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no