Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Potetstuing

Ingredienser

3-4 porsjoner

  • 8-10 poteter, rå eller kokte
  • 2 ss smør/margarin
  • 3 ss hvetemel
  • 4-5 dl melk (lett eller H-melk)
  • litt salt og hvit pepper
  • Dill, persille eller andre krydderurter etter smak, friske eller tørkede,
  • evt finsnittede ringer av 1/4 purre.

Fremgangsmåte

Bruker du rå poteter, skrell dem og skjær dem i terninger, kok dem så møre i vann. Kok på svak varme, og pass på at de ikke koker istykker. Kokte poteter skrelles og skjæres i terninger.

Smelt smøret i en kjele, rør inn hvetemel, og spe med melk til en tykk hvit saus. La den koke ca 5 minutter for å få bort melsmaken. Smak til med salt/pepper og finhakket frisk dill eller evt. tørket dill, eller andre kryderurter. Finsnittet purre kan koke med sausen når den er ferdiglaget istedet for krydderurter. Ha i potetterningene, varm dem i sausen.

Godt til gravet fisk, røkt kjøtt eller fisk, stekte pølser mm.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no