Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Prinsessekake

Sendt inn av: Karin Kram

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 100 g smør eller margarin
  • ca. 500 g hvetemel
  • 1/4 ts salt
  • 4 ss sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts revet sitronskall
  • 3 dl melk

Eggekrem

  • 1 eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • 2 ts hvetemel
  • 1 dl melk
  • 1/4 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Lag eggekremen ved å vispe eggeplomme og sukker i en gryte. Ha i mel og spe med melk. La kremen tykne på svak varme. Sett til avkjøling.

Smuldre smøret i melet til det er godt fordelt. Varm melken til ca. 37 grader og rør ut gjæren. Ha salt, sukker, kardemomme og sitronskall i melet og rør inn væsken. Elt deigen sammen til en smidig deig som settes til heving på et lunt sted ca. 1 time. Smør en form på ca. 26 cm i diameter. 1/3 av deigen legges i bunnen av formen og trykkes litt oppover kantene. Resten av deigen kjevles ut til et rektangel. Eggekremen som er avkjølt smøres over deigen som rulles sammen til en lang pølse. Del opp i ca. 2 - 3 cm tykke biter som legges med snittflaten opp med litt mellomrom i formen. Smør først litt eggekrem på deigbunnen i formen om det er krem til overs.

Sett kaken til heving på et lunt sted godt tildekket til kaken er godt hevet, ca. 40 minutter. Stek kaken ved ca. 200 grader på nederste rille i ovnen ca. 30 minutter til den er gjennomstekt og er gyllenbrun på farve. Avkjøl på rist.

Prinsessekake skal egentlig lages av wienerbrøddeig, men man får et nesten like godt resultat med en god gjærdeig. Prinsessekake fylles med egge- eller vaniljekrem, og man kan godt bruke en ferdigkjøpt krem.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no