Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Punsjeboller

Gode punsjeboller som lages av rester av tørre småkaker.

Ingredienser

  • 250 gram tørre småkaker knuses eller males til fine smuler.
  • Blandes med 75 gram hakkede mandler eller nøtter.
  • 100 gram smør (helst usaltet)
  • 100 gram sukker
  • 2 eggeplommer
  • likør eller appesinjuice/saft

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker porøst.

Bland smør/sukker og kakesmuler, rør inn 2 eggeplommer og smak deigen til med litt god likør, eller appesinjuice/saft. (Deigen kan også smakes til med kakao.)

Sett deigen kaldt en stund, og trill så ut kuler som kan rulles i kakao/kokos/hakkede nøtter/mandler eller kakepynt.

Oppbevares i en boks i kjøleskapet, og så forsvinner de merkelig nok av seg selv, sakte men sikkert.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no