Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Purre- tomat og potetsuppe med saffran

Ingredienser

  • 2 purrer, halvert, skåret i skiver, skylt godt
  • 3-4 grovt hakkede, godt modne tomater
  • 2-3 poteter i terninger
  • 40 g. smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 3 dl vann
  • en klype safran (eller litt gurkemeie)
  • litt salt og pepper
  • litt frisk basilikum

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele på svak varme, og ha i potetene som får frese i 5 minutter uten å bli brune.
  2. Ha i purre, og la den frese med i 10 minutter. Rør av og til. Ha i melet og visp ordetlig, spe med melk og vann. Ha i salt, pepper og saffran eller gurkemeie. La suppen trekke under omrøring i 15 minutter.
  3. Kok i mellomtiden de hakkede tomatene til mos på svak varme i en annen kjele. Ha evt. i litt vann. Press tomatene gjennom en sil. Hold tomatmassen varm.
  4. Om ønskelig kan suppen kjøres i blender.
  5. Server suppen med en skje av tomatmassen i, og pynt med frisk basilikum og server gjerne godt brød til.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no