Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Råstuede poteter

Ingredienser

3-4 porsjoner

  • 8-10 poteter
  • 2 ss smør eller margarin
  • 4 dl melk (lett eller H-melk)
  • litt salt og hvit pepper
  • dill, persille eller andre krydderurter etter smak, friske eller tørkede.

Fremgangsmåte

Skrell potetene, og skjær dem i terninger, ca 1x1 cm. Ha poteter, melk og smør i en kjele. Kok opp under lokk, rør forsiktig en gang i mellom så det ikke brenner seg. La potetene koke under lokk til de er møre, og sausen er tykk. Smak til med frisk eller tørket dill eller andre krydderurter.

Istedet for krydderurter, prøv tynne ringer av 1/4 purre som tilsettes og kokes sammen med potetene, og litt revet muskatnøtt.

Godt til gravet fisk, røkt kjøtt eller fisk, stekte pølser mm.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no