Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Randis kylling Tandoori

Sendt inn av: Randi Sørli <randi.sorli@toyen.uio.no>

Du kan kjøpe et glass Tandoori-paste i en innvandrerbutikk.

Marinade til kylling

  • 1 hel, rå kylling, vakset og tørket.

Smør inn kyllingen med sitron og la den ligge ca en halv time.

Bland et beger youghurt naturell med to-tre ss. tandoori-paste, litt salt og litt olje, evt. hvitløk og chili hvis man liker sterk mat. Hell marinaden oppi en plastpose, ha i kyllingen og bland godt slik at hele kyllingen er dekket. La dette stå i minst 8 timer, helst natta over. Stekes som vanlig kylling i ovn.

Saus

  • 1 beger rømme/lettrømme, eller fløte
  • 2-3 ss tandoori-paste
  • 1 fedd hakket hvitløk
  • litt chili
  • evt. 1/2 ts mynte-paste
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts malt karve (cumin)
  • 1 ts ingefær
  • Blandes og kokes til en ønsket konsistens.

Mot slutten kan den smakes til med blandingskrydderet "Garam masala"

Serveres til tandoori kylling med ris til.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no