Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Marinert reinsdyrfilet som forrett

Sendt inn av: Magnus Y Alvestad <magnus@due.ii.uib.no>

Ingredienser

Passer til 6-7 personer

  • 500 g indrefilét av reinsdyr
  • en flaske rødvin (Montpezat?)
  • 1 dl olivenolje
  • hele pepperkorn
  • ca. 10 soltørkede tomater
  • litt salt
  • ørlite sukker
  • 2 dl fløte
  • friske salatblader
  • To bokser med Snøfrisk (ost) med einebær
  • 6 baguetter, gjerne slike halvferdige
  • rikelig med usaltet smør

Fremgangsmåte

Del indrefiléten i skiver, ca. 5 mm tykke. Drikk et glass av rødvinen, bland resten med tomatene (og evt. oljen som de ligger i), pepper, salt, sukker, olivenolje. Legg filétene i marinaden, dekk med plast og sett i kjøleskapet et døgn eller to.

Ta deretter filétene opp av marinaden og legg dem til side. Kok opp marinaden og la den koke unna alkoholen og en del av væsken. Bland i fløten og kok en stund til, kanskje 10 minutter tilsammen. Hell marinadesausen med tomatene i en liten mugge eller sauseskål.

Varm baguettene i stekeovnen.

Ta en tallerken til hver og dekk dem med så store salatblader som mulig. Legg en stor klump med ost i midten, oppå salaten. Legg filéter ut fra osten mot kanten av tallerkenen, kanskje 4-5 stykker (kommer an på hvor tynt du skar dem).

Server så med oppskårede baguetter, smør, marinadesausen.

Når man spiser dette bør man ikke blande kjøttet med sausen, bare plukke de soltørkede tomatene opp av den. Personlig liker jeg å spise hvert kjøttstykke samtidig med en brødbit, noe salat og litt ost, men er man svært glad i / vant til "rått" kjøtt er ikke det nødvendig.

Hvis man ikke spiser opp alt kjøttet (og sausen), kan man legge filétene i sausen over natten og steke dem til frokost. Bruk en stekepanne med halvparten olje og halvparten smør. La den bli svært varm før du såvidt freser filétene på begge sider og så heller over sausen. Passer godt med poteter og rørte tyttebær til.

-Magnus

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no